Mondkapje 3 Laags - certificaat FF1
Bescherm uzelf tegen virussen, bacterien en stofdeeltjes!
Mondkapje 3 Laags
Mond- en neusbescherming
class FFP1
Geen woekerprijzen! Normale prijs!
Prijs is per mondkapje
Dit is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden.
Dit masker (certificaat FF1) heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus en andere verspreiders.
Het houdt een korte tijd druppels tegen, en wie zoiets op z'n gezicht draagt, gedraagt zich bewuster: je pulkt niet in je neus, wrijft niet in je ogen en brengt niet gedachteloos een vinger naar je mond.
Het corononavirus verplaatst zich van mens op mens via kleine druppeltjes die bij het hoesten of niezen vrijkomen of door lichamelijk contact. Met een mondkapje hou je die druppels tegen die rondvliegen als iemand niest
Note:
Wie een FFP-masker draagt is alsnog niet 100 procent beschermd: bij het afzetten ervan kun je meteen weer een besmetting oplopen via de handen
Een goede handhygiëne, niezen in je elleboog in plaats van in de open ruimte, anderhalve meter afstand bewaren en vooral thuisblijven als je snipverkouden bent zijn effectievere preventiemaatregelen. Onderzoek toont aan dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in de omgeving ziek wordt.
Correct gebruik van mondkapjes
Wie een mondmasker draagt, moet dat bovendien correct gebruiken. Anders geeft het een vals gevoel van veiligheid. Deze tips geeft de WHO bij het dragen van een medisch mondmasker.
1. Was je handen en inspecteer het masker
Eerst was je je handen met een op alcohol gebaseerd handreinigingsmiddel of gewoon met water en zeep. Bekijk het masker ook eens nauwkeurig en check of er geen gaatjes of andere beschadigingen zijn. Kijk na wat de onder- en bovenkant is. Bij medische mondmaskers kan je de bovenkant herkennen omdat er een stukje metaal zit. Check ook wat de binnen- en buitenzijde is. Meestal is de witte zijde de binnenkant.
2. Zet het op en laat geen openingen
Zet het mondmasker zo op je gezicht zodat het je neus en mond volledig bedekt, en trek de elastiekjes over je oren. Door de metalen strip aan de bovenkant aan te duwen, kan je ervoor zorgen dat het masker goed aansluit bij de overgang van je neus naar je gezicht, zodat er geen openingen meer zijn waardoor virusdeeltjes toch nog binnen kunnen glippen. Trek het daarna verder naar beneden over je mond en kin, opnieuw zonder openingen.
3. Raak het mondmasker niet aan
Raak het mondmasker niet aan tijdens het gebruik. Als je het toch aanraakt, was dan opnieuw je handen met een op alcohol gebaseerd handreinigingsmiddel of met water en zeep.
4. Vervang het masker zodra het vochtig is
Vervang het masker door een nieuw masker zodra het vochtig is. Medische mondmaskers zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Je kan ze niet opnieuw gebruiken.
5. Raak voorzijde niet aan bij het afzetten
Als je het mondmasker afzet, mag je de voorzijde niet aanraken. Verwijder het dus door achteraan bij de elastiekjes te beginnen, en verwijder het meteen uit de buurt van je gezicht. Gooi het onmiddellijk weg in een afsluitbare vuilnisbak. Was dan opnieuw je handen met een op alcohol gebaseerd handreinigingsmiddel of met water en zeep.